Легендарният Уотърс готви послания на български в нощта на голямото си шоу

Легендата от “Пинк Флойд” Роджър Уотърс обеща да говори за политическата ситуация в България от сцената на шоуто си “Стената”, което феновете очакват с нетърпение тази вечер на Националния стадион “Васил Левски”.

В интервю за БНТ рок музикантът загатна, че подготвя послание на български език, но не разкри подробности.

“Това ще го разберете утре вечерта… Но когато има нещо специфично на дадено място, аз обикновено го включвам в шоуто. Очевидно не говоря вашия език, така че трябва да използвам фонетика за изписването на моето послание, защото българският ми е ужасен. Но въпреки това си струва да опитам”, открехна съвсем мъничко от изненадата си Уотърс. 

Уотърс благодари на феновете, които ще присъстват на концерта и им пожела да изживеят спектакъла и да се забавляват. Самият той определи замисъла на шоуто така: 

Когато започнахме да правим планове за това ново шоу през 2009-а, решихме, че то не трябва да бъде за един 32-годишен мъж, който пише колко е нещастен, защото аз вече не съм този човек, но трябва да има политическо и обществено послание за това какво се случва днес по света. Повече за стените, които съществуват днес, които ни разделят от човещината, създадени от политическите граници, но и от идеологически, религиозни и икономически различия. 

Вчера рок легендата се поклонила пред паметника на американските летци, свалени по време на Втората световна война в небето над България.