Легендарният Марк Нопфлер забива отново в София

Легендарният Марк Нопфлър е записал в маршрута на своето ново европейско турне и България. Китаристът и певец на Dire Straits. отново ще свири в зала 1 на НДК,  където ще представи най-новата си солова творба - "Privateering". Точната дата на концерта му все още не е уточнена, но най-вероятно ще бъде през април 2013, предаде Stand.bg.

Осмият му самостоятелен албум съдържа 20 нови песни и е първият двоен в цялата му кариера.

„ Колкото повече остарявам, толкова повече ми се пишат песни. Наслаждавам се на целия процес, писането на песни, записите и изпълненията им на живо. Имам толкова много идеи за нови парчета, че почти се препъвам в тях", споделя той.

На концерта си в България Марк Нопфлър и 8-членната му група ще изпълнят и класики на Dire Straits. 

"Хитовете на Dire Straits са оставили значими следи в живота на доста хора. Разбира се, ще изсвиря тези песни по нов и различен начин. Променил съм ги малко, за да звучат жизнено и съвременно.

Има и неизменни части като суинговата тема от "Sultans" - ако не изсвириш това парче точно по този начин, светът няма да бъде същият за много хора", шегува се артистът.

„Всъщност обичам да свиря старите си песни. Написал съм ги, хората искат да ги слушат. Това е."

Билетите за концерта на Марк Нопфлър в зала 1 на НДК ще бъдат на цени от 50, 60, 80, 90 и 100 лева. Те могат да бъдат закупени от касите на „Арена Армеец" и зала 1 на НДК, както и в мрежата на Ticketpro.