Каварна продава за 30 000 бона пежото, с автографи на рок легенди

Община Каварна обявява за продан знаменитата кола на бившия кмет Цонко Цонев, на която оставяха автографите си всички звезди, когато идваха във вече бившата Столица на рока. Това решиха общинските съветници, като инициативата е на кметицата Нина Ставрева

Началната цена е 30 000 лева с ДДС, търгът ще бъде с явно наддаване.

Автомобилът е най-ценната реликва на общината. Първият беше на Алис Купър. На цялата задна лява врата са подписите на всички от Deep Purple. На колата са автографите на Джой ди Майо (Manowar), Джоуи Темпест (Europe), Таря Турунен (Nightwish), Шарън ден Адел (Whitin Temptation), Саймън Райт (DIO и AC/DC), Дий Снайдер (Twisted Sisters) се подписа последен от музикантите. От спортистите там са подписите на легендарнитя Сергей Бубка, на Анатолий Карпов, на режисьора Емир Костурица, на актьора Том Беринджър. Най-големият играч на голф за всички времена Гари Плеър като се подписа на колата каза, че е бил в много коли, возили са го в Елисейския дворец и Белия дом, но такава кола не е виждал през живота си, разказва пред Оффнюз бившият кмет Цонко Цонев, изветен още като Кметъла.

Самият автомобил е "Пежо" и е на повече от 10 години - кметълът Цонко Цонев нямаше страст към скъпи коли. Веднага след като новата кметица Нина Ставрева идва на власт, вкарва пежото в общинския гараж и започва да се вози в джип, въпреки спадащите приходи на общината, като вдигна представителните разходи с 9000 лева.

Освен заради закърпване на бюджета на общината, който при управлението на Ставрева се срива, автомобилът се разкарва и заради войната на издигнатата от БСП с рока и всичко останало от ерата на Цонко. Резултатите вече са налице - след 10 години Каварна за първи път няма да бъде домакин на рок фестивал. Вместо това кметицата организира Дни на руската култура.