Хиподрумът в Банкя – сцена на първия BG рок фест

Фестът “Сенс ъв рок” е най-новото музикално събитие у нас, с претенции да се превърне в традиция. 

 

Сцена на музикалната изява ще бъде хиподрумът в Банкя, където от 13 до 15 септември ще опъват жици най-добрите български банди и изпълнители на рок и метъл. 

Първото издание на фестивала, организиран от “Илиев Мюзик Ентъртейнмънт”, започва в 8 часа на 13 септември и ще продължи до късно през нощта в неделя. Част от групите на сцената ще са “Бараби Блус Бенд”, “Крашбрейк”, “Подуяне Блус Бенд”, “Каталог”, “Епизод”. Ще се включат и “Торнадо”, “Ренегат”, “Милена”, “Севи”, “Хадес”, “Монолит”, “Диана Експрес”, “Х–Атлас”, “Уортайм”, “Фобос” и “Високо”. 

Ще има и малка сцена, оборудвана с инструменти, на която ще свирят млади таланти, които свързват своята бъдеща кариера с една от най-заразяващата музика на всички времена.

Националният хиподрум в Банкя може да посрещне над 30 000 фенове. Осигурен е и безплатен къмпинг за 5000 палатки и каравани. На територията на феста ще има безплатен интернет. 

Деца до 12-годишна възраст ще влизат безплатно, а за посетителите ще има забавления и извън музикалните сцени.

Идеята на организаторите е целият фест да бъде заснет в HD формат, който да се излъчва на живо по телевизията, както и на огромния екран на Лятното кино в Банкя, което ще бъде възстановено от организаторите на “Сенс ъв рок”.