Краснобаева и Брезалиева спечелиха 7 медала на световната купа в Гърция

За Краснобаева това е дебют при жените на състезание от такъв ранг

Елвира Краснобаева, снимка: БФХГ

Елвира Краснобаева, снимка: БФХГ

Със седем медала се завръщат грациите ни от първото състезание за световната купа през сезон 2024, което се проведе в южната ни съседка през този уикенд, съобщиха от Българската федерация по художествена гимнастика. 
Два от медалите са златни.

В Палео Фалиро, България бе представена от индивидуалистките Ева Брезалиева и Елвира Краснобаева и от ансамбъл-жени в състав: Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева.

Дебютантката Елвира Краснобаева нахлу с летящ старт в елита на художествената гимнастика, като стана шампионка в многобоя при жените. Днес Краснобаева добави още три отличия - златен медал на обръч и сребърни отличия на бухалки и лента.

Другата ни "звезда" в Гърция бе Ева Брезалиева. Възпитаничката на Бранимира Маркова завоюва сребърен медал в многобоя и на финалите днес се окичи с бронзовите медали на топка и бухалки. Брезалиева записа и две четвърти места във финалите на обръч и лента.

В многобоя двете ни момичета оставиха зад себе си световната шампионка  София Рафаели и европейската – Дария Атаманов.

Ансамбълът не показа в най-чистия вид своите шампионски композиции и остана на пета позиция в класирането за многобоя. Днес възпитаничките на Весела Димитрова и Ясена Стойнева записаха и шеста позиция във финала с 3 ленти и 2 топки. Въпреки допуснатите грешки всички са единодушни, че България е с най-силните композиции.

"Гордея се с българския национален отбор ансамбъл и индивидуално в Атина и с техните треньори! Само това е пътят за България - много трудни и много въздействащи съчетания!", заяви президентът на БФХГ Илиана Раева за представянето на грациите ни този уикенд.

Съдия за България на това състезание бе Християна Тодорова - генерален секретар и член на ТК/ ЕГ. Супервайзер на Световната купа бе Мария Петрова, съобщиха от БФХГ.