Не могат да усмирят Костадинов, разпъна шатрите си в НС: Крещи, заплашва и обижда депутати

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов се изложи тотално в пленарната зала. Днес депутатите обсъждат Закона за Българската народна банка. Вместо обаче да се водят същински дебати, народните представители трябваше да търпят цирковете на Костадин Костадинов. Той започна да крещи заради точка в закона, според която страната ни е съгласна да приеме еврото. Първи го отнесе Искрен Митев от ПП-ДБ. Той жегна партията на Костадинов, че е излъгала за референдума си, твърдейки, че е събрала 600 000 гласа срещу еврото, а се оказали накрая с 200 000 по-малко. От групата на "Възраждане", незнайно от кого, се чу "ей, келеш", след като приключи с изказването си. Председателстващата Кирова констатира: "Дано никой, ако въобще някой ни гледа, да не се чуват подвикванията в залата".  

Последва изявление на Мартин Димитров. Докато говореше по същество, Костадин Костадинов не спря да крещи от място. Димитров на няколко пъти констатира, че подобни крясъци са смешни и са присъщи на хора, които нямат аргументи. Той опита да обясни на Костадинов, че бърка процента на инфлация с въздействието на еврозоната върху нея в Хърватия. "Загубихте аргументирания спор, затова крещите. Уважаеми колеги, тези хора не са против еврозоната, а против членството ни в Европейския съюз", завърши изказването си Димитров.

Росица Кирова наложи наказание "забележка" на Костадинов, той обаче продължи с излагацията си и продължи да вика от място срещу Явор Божанков от ПП-ДБ. След изказването му, заплашително му подвикна, докато отиваше към мястото си: "Ела, ела, ей, охлюв!". Божанков преди това предупреди "Възраждане", че от мнозинството също могат да използват техните похвати и да изсипват отрова.