Константин Каменаров цитира Хачо Бояджиев, иска промяна в новините на БНТ1

Бившият водещ на новините предлага промяна в екипите на "По света и у нас"

Константин Каменаров

Константин Каменаров

"Панорама" ще се излъчва в събота или в неделя - това е една от най-революционните идеи в концепцията на Константин Каменаров, който я представи пред Съвета за електронни медии в конкурса за генерален директор на БНТ. 

Другата му революционна идея е да има само две двойки водещи на централната емисия "По света и у нас". Те или ще се сменят през седмица, или единият екип ще води от понеделник до петък, а другият - през уикенда. 

"Не харесвам революционната дейност. Откакто съм бил ученик, все съм бил в експериментални паралелки, все нещо се променя кардинално. Затова концепцията ни е построена върху реални постижими идеи с консервативно финансиране", каза Каменаров.

Според него БНТ е доказан лидер в новините и в публицисичните предавания. За да не останат обаче те самотен остров, най-важно е да се развива цялостната й програма. Каменаров цитира своя учител в телевизията проф. Хачо Бояджиев, който обичал да казва, че телевизията - това е нейната програма.

В 15:00 часа ще бъде изслушан и последният кандидат за поста - Емил Кошлуков. Той се оказа бивш шеф на атакистката телевизия "Алфа". Преди Каменаров пред СЕМ разкри концепцията си Иван Гарелов. Той също предложи да бъде сменено времето на "Панорама". Бившият водещ на политическото предаване, както и Каменаров, искат то да се върне в събота.