Проф. Камен Плочев: Получих заплаха, имам документ, но не казвам кой ме заплаши

Трудно е да се каже как ще се развият тези събития, заяви депутатката от ДПС д-р Нигяр Джафер

Получих заплаха, даже нося документа, с който плащам тази заплаха. В момента съм на лечение. Това каза управителят на НЗОК проф. Камен Плочев в отговор на въпрос на депутата от ДПС д-р Нигяр Джафер дали е получил заплахи и от кого на извънредно заседание на парламентарната здравна комисия, предаде Агенция „Фокус“. 

Той отказа да каже кой точно го е заплашвал, заяви  по-късно д-р Нигяр Джафер,  която е и член на здравната комисия,  в "Лице в лице" на Би Ти Ви . Тя коментира там разразилия се скандал около шефа на здравната каса и липсата на комуникация със здравния министър Кирил Ананиев

„Кой ми е поставил заплахата и кой му е казал да ми я каже, позволете ми да го спестя“, заяви той. „Не съм присъствал, когато му е казано. Този човек отказва да съобщя името му и да разкрия самоличността му. Той има право на това“, обясни проф. Плочев.  „Заплаха наистина получих, не вярвам този човек да го е направил спекулативно, защото го познавам добре“, посочи управителят на НЗОК. „Това може да се провери от медицинските документи, които имам в себе си“, каза още той.

Трудно е да се каже как ще се развият тези събития, но е много тъжен факт, че нито един управител на НЗОК не се задържа повече от шест месеца, министрите също се семнят често, което говори за хаос в системата, подчерта тя. Обективен факт е, че има 271 млн. лв., дължими на чужди каси, и над 130 млн. лв. просрочени задължения. Обективни факти са, че и ГЕРБ промениха правилата за избор на управител на НЗОК. От тези обективни факти обаче пациентите не получават по-добро здравеопазване и лекарите не работят при по-добри условия, псочи депутатът от ДПС. Нигяр Джафер е категорична, че няма правно основание, по което проф. Плочев да бъде освободен.