ИТН върна веднага папката с мандата на президента

"Все повече се твърди, че 49-ото Народно събрание се е изчерпало политически и не може да състави управленско мнозинство. В тази ситуация аз реших да връча третия мандат на вашата парламентарна група - да, най-малобройната, но Връчвам мандата с две ясни опции - да го върнете още сега или да го задържите за седмица и да го върнете с предложение за кабинет, обърна се към представителите на ИТН президентът Румен Радев.

"Ще задържа папката с мандата", каза Вълчев и след драматична пауза допълни: "....само още няколко секунди", с което предизвика
усмивки и дори лек смях сред присъстващите.

"Напълно разбираме трудната ситуацията, в която ви поставиха с ненужните промени в Конституцията. Радваме се, че 9-месчнатая агония приключва. Ние непрекъснато декларирахме, че трябва да се отива на избори", заяви Ивайло Вълчев и върна веднага папката на Радев.

"Един от най-големите пороци на отиващото си управление бе драстичното разминаване между думи и действия", заяви президентът от своя страна.

Той съобщи, че започва среща с всички потенциални министър-председатели за служебен кабинет.

"Започвам среща с всички потенциални министър-председатели. Днес, утре, а ако трябва и през следващите дни. Ще направя всичко възможно този процес по сформиране на служебен кабинет да бъде ускорен", декларира Радев.