Италианският бизнес търси в България обучен персонал и студенти

Повечето български студенти заплащат такса, близка до минималната - около 1000 евро

Марко Монтеки  председател на Италианската търговска камара  в България.

Марко Монтеки председател на Италианската търговска камара в България.

В София за шеста поредна година ще се проведе изложението „Дни на италианското образование“. Представители на учебните заведения в Италия ще обяснят пред българска публика предимствата на своето обучение. Събитието се провежда под патронажа на Италианския културен институт и Италианската търговска камара. 

Изложението започва  в събота, на 14 октомври в „Интерпред” в столицата и в неделя в хотел във Варна.

Таксите за обучение в държавните университети в Италия са между 900 и 3500 евро на година, като точната сума се определя на база семеен доход.

Повечето български студенти заплащат такса, близка до минималната - около 1000 евро, и могат да кандидатстват за стипендии, някои от които покриват освен разходите за обучение, и тези за настаняване. 

И още едно много важно условие за българите, решили да следват в италиански университет разкри за Канал 3 Димитър Александров: обучението може да бъде на английски, не само на италиански.

Италианският бизнес също търси в България обучен персонал и специалисти за своите фирми, заяви пред Канал 3 Марко Монтеки  председател на Италианската търговска камара  в България.