Общините скочиха в защита на санирането

Настояват за изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност

Националното сдружение на общините в България /НСОРБ/ категорично възразява срещу всякакви опити за спекулации, свързани с работата по изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, се посочва в позиция на сдружението, изпратена до БТА. 

Припомняме, че преди седмица председателят на Управителния съвет  на Националното сдружение на общините в Република България /Даниел Панов и представители на УС на Сдружението се срещнаха с министъра на регионалното развитие и благоустройството (в оставка) Лиляна Павлова. На срещата бе обсъдено временното преустановяване на сключването на нови договори по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. 

Пред представителите на НСОРБ министър Павлова потвърди, че подписаното от нея писмо е във връзка с необходимостта от временно преустановяване на сключването на нови договори за техническо и енергийно обследване, както и за строително-монтажни работи над размера на наличния бюджет по програмата от 1 млрд. лв. Предупреждението за временно спиране е задължение на всеки министър на регионалното развитие и благоустройството, съгласно условията и правилата на програмата за саниране.