Лиляна Павлова успокои: Програмата за саниране не е спряна

Причината за преустановяването на програмата е, че сключените до момента договори са достигнали 1 млрд.лв., заложена бюджета

Програмата за саниране не е спряна. Кметовете са уведомени временно да преустановят сключването на НОВИ договори, докато парламентът приеме бюджет 2017 и потвърди продължаването на програмата. Това написа във фейсбук регионалният министър в оставка Лиляна Павлова. 

Тя обясни, че причината за преустановяването на програмата е, че сключените до момента договори са достигнали сумата от 1 млрд.лв., заложена в постановлението за изпълнението на програмата и гарантирана от бюджета. "Правителството в оставка предложи увеличение с още 1 млрд.лв на бюджета на програмата, но на този етап не можем да гарантираме приемственост и нейното продължаване, предвид , че останалите партии в парламента се обявиха срещу продължаване на санирането. Не може да поставим под риск и да оставим финансово необезпечени договори, ако останалите партии не подкрепят нейното продължаване", заяви още Павлова.