Гришо се изправя срещу Новак Джокович в спор за титлата в Париж

Оспорваният мач ще се играе от 16,00 часа днес

Григор Димитров

Григор Димитров

Григор Димитров ще опита да спечели втората Мастърс титла в кариерата си, а за целта ще трябва да мине през световния №1 Новак Джокович. Двамата излизат от 16:00 часа българско време в неделя в спора за трофея в Париж.

Първата ни ракета и сърбинът имат общо 12 мача помежду си, като Димитров има една победа. Тя дойде през 2013 година на Мастърс турнира в Мадрид.

Джокович е в серия от девет поредни успеха срещу българина, последният от които дойде този сезон в Рим, където Ноле надделя 6-3, 4-6, 6-1. Двамата премериха сили и на Aустрелиън Оупън, където сърбинът победи със 7-6(7), 6-3, 6-4.

Григор и Джокович имат и две срещи в зала „Берси“. През 2016 година световният №1 се наложи с 4-6, 6-2, 6-3, а през 2019 елиминира Димитров на полуфинал със 7-6(5), 6-4.

Това ще бъде общо 57-и финал от сериите Мастърс за световния номер едно. Той е спечелил 39 от тях и държи рекорда от общо 6 купи в Париж. Григор пък ще излезе за едва втория си финал на това ниво, но положителното е, че той постигна успех при дебюта си в подобна среща, надигравайки Ник Кирьос на финала в Синсинати през 2017-а.

Двамата играчи имаха еднакво тежък път до сблъсъка за трофея, след като всеки от тях трябваше да изиграе по три срещи, които бяха решени във финален сет и определено не би трябвало да бъдат максимално свежи, но адреналинът със сигурност ще заличи всякаква умора и ни предстои да се насладим на един първокласен мач за титлата.