Григор Димитров победи и Бублик, отива на четвъртфинал в Париж

Димитров приключи с над 60% успеваемост при първи и втори сервис

Григор Димитров

Григор Димитров

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на последния за годината турнир от сериите Мастърс 1000 в Париж, след като постигна категоричен успех над Александър Бублик с 6-2, 6-2. Срещата в зала "Берси" продължи малко над час.

Мачът започна по страхотен начин за първата ни ракета - Григор поведе с 3-0 след два пробива в подаването на казахстанеца. Бублик върна единия брейк пасив, но до края на откриващата част загуби още веднъж сервиса си и така Димитров дръпна в сетовете. Във втория 32-годишният хасковлия спаси точка за пробив пред опонента във втория гейм, преди да удари с пробив за аванс от 3-2. Българинът отново трябваше да отразява брекпойнт пред Бублик в шестия гейм, но се представи солидно, а след това нов пробив сложи точка на спора в негова полза.

Димитров приключи с над 60% успеваемост при спечелените точки на първи и втори сервис, като отрази две от трите възможности за пробив пред съперника, а на свой ред проби пет пъти подаването на Бублик. Гришо направи два уинъра по-малко от казахстанеца - 13 на 15, но и осем непредизвикани грешки по-малко - 5 срещу 13.

Така най-добрият ни тенисист затвърди силните си изяви във френската столица, където в миналия кръг надви не кой да е, а третия в света Даниил Медведев. За Григор това е второ достигане до четвъртфиналите в Париж - най-доброто му класиране е полуфинал от 2019-а, когато отпадна от бъдещия шампион Новак Джокович. В спор за място в последните четири в тазгодишното издание Димитров ще срещне победителя от мача между Франсиско Серундоло от Аржентина и шампиона от Мастърса в Шанхай Хуберт Хуркач, 11-и поставен в схемата. /БГНЕС