Григор Димитров отвя руснака Михаил Южни

Първата ни ракета започва с победа участието си на сингъл на тенис турнира в Индиън Уелс

Първата ни ракета започва с победа участието си на сингъл на тенис турнира в Индиън Уелс
България отново ще е щастлива и ще ликува днес! Първата ни ракета Григор Димитров започва с победа участието си на сингъл на тенис турнира в Индиън Уелс.  Той победи убедително руснака Михаил Южни с 6:4, 6:0 в мач номер 2 от програмата на корт номер 2.
Вчера Григор Димитров и Стан Вавринка oтпаднаха още в първия кръг при двойките на турнира в Индиън Уелс, след като бяха елиминирани след малко повече от час игра от Трийт Хюи и Макс Мирни с 4:6, 6:3 (3:10).ова бе първият двобой между двамата.

Първият сет тръгна отлично за българският тенисист, който след пробив поведе с 2:0 гейма. Южни обаче върна пробива и мачът вървеше равностойно до 4:4. Димитров взе подаването, след което проби руснака и взе първия сет с 6:4.

Вторият сет започна отлично  за Григор, който взе подаването си в първия гейм на нула. След това изпусна две възможности за пробив, а геймът се завърза, като и двамата тенисисти имаха своите шансове. Все пак след над 10 минути игра Димитров успя да пробие и да поведе с 2:0. За разлика от първия сет той взе безапелационно третия гейм на нула, което видимо разколеба руския ветеран. Последва нов пробив за Гришо, а българинът бързо затвори и собственото си подаване, за да поведе с 5:0. Последният гейм също бе за българина, който взе сета с категоричното 6:0, а с това и мача.