Григор Димитров е сред фаворитите на "Уимбълдън"

Роджър Федерер е големият фаворит на тазгодишното издание на “Уимбълдън”, а защитаващият титлата си Анди Мъри остава на второ място по шансове, смятат букмейкърите. Според Sky Sports, цитирана от TennisKafe, Рафаел Надал и Новак Джокович са другите двама най-близки претенденти.

Кои обаче са играчите, които имат способностите да объркат сметките им?

На първо място Sky Sports посочва българинът Григор Димитров. Нашият тенисист прикова вниманието през 2014 г., когато победи Анди Мъри на четвъртфинала преди да отстъпи на Новак Джокович. Серията помогна на Григор да влезе в топ 10, макар че две години по-късно ранкингът му падна до №40. Той обаче е на ръба от ново влизане в топ 10, а полуфиналът в Куинс подсказва, че тенисистът е подобрил играта си.

Ник Кирьос е доказал, че може да бие големите и през тази година два пъти се справи с Новак Джокович. Често обаче не може да пребори собствения си темперамент. Когато стане по-напрегнато, той изпуска нервите си, започвайки да чупи ракети и да крещи. Въпросите около него са дали може да издържи на двуседмичен турнир, като този път ще трябва да играе и с контузия.

Александър Звереве е определян за бъдещ №1.  Той вече направи пробив в топ 10 на 20-годишна възраст. Върна се до №12, но е играч, който е във възхода си. Германецът спечели първия си Мастърс, побеждавайки Новак Джокович на финала в Рим, а по пътя си преодоля Милош Раонич и Джон Иснър във Вечния град. Благодарение на тази титла той се превърна в най-младия тенисист с Мастърс трофей от Новак Джокович през 2007-а насам, а сега фокусът му ще бъде върху минаването на трети кръг, докъдето стигна през миналата година. В Хале той получи урок от самия господар на тревата Роджър Федерер, но Александър Зверев е доказал, че се учи бързо.

Лука Пуй се подготвя за “Уимбълдън” още с титлата си от Щутгарт. Французинът обаче не показа постоянство и отпадна рано в Хале. Може обаче да се върне към миналогодишния “Уимбълдън” и да потърси вдъхновение, след като тогава игра четвъртфинал.

Карен Хачанов е твърде е рано, за да постигне слава на Уимбълдън. Руснакът обаче със сигурност е играч, който не трябва да бъде подценяван. Достигането му до полуфиналите в Хале, където отстъпи на Роджър Федерер, може само да го е направило по-силен.  Силите не му стигнаха срещу Анди Мъри на "Ролан Гарос", но първата ракета на Великобритания не скри похвалите си: „Тренирах с него, когато беше №350 в света и още тогава беше много добър. Голям, здрав играч, който генерира много сила и сервира силно.“