Гл. секретар на МВР: Заплатите на полицаите са въпрос на политическо решение

Виола от София е брутално убита.Толкова брутално, че колегите ми с 30-годишен стаж бяха потресени

Главният секретар на МВР Младен Маринов.

Главният секретар на МВР Младен Маринов.

Смятам, че за повишаването на заплатите трябва да се говори. Заплатите на полицаите са въпрос  на политическо решение, което трябва да се търси в НС. Първото нещо, което трябва да се поправи, не са заплатите, а униформите. Това заяви в предаването „Здравей, България” на Нова телевизия главният секретар на МВР Младен Маринов.
От 4 години колегите ми чакат нови униформени. Всеки се оправя сам както може. Ходейки по служба в чужбина, виждам, че нашите полицаи са на много ниско ниво по отношение на облеклото.  Имаше и дефектни поръчки – като завали дъжд униформите ставаха червени, като изсъхнат – сини, съобщи Маринов.
 29-годишната Виола от София е брутално убита, вероятният убиец е заловен на морето. Толкова брутално, че колегите ми с 30-годишен стаж бяха потресени. След това нейният убиец е извършил обир. В апартамента, където е извършено убийството, са открити наркотици.
Подозираме, че ревността е мотив за извършеното престъпление. Жената, при която преди това е живеел на семейни начала, е била жертва на домашно насилие, каза още той.

След направен анализ ще бъдат направени промени в Икономическа полиция в  секторите за протоводействие на корупцията в общинската и държавната власт.В момента тече проверка за полицаи, които подпомагат телефонните измамници. До момента обаче няма сигнали за чадър от МВР на политици.

Ситемата 112 заработи 2008 г., тя не е обновявана оттогава. В момента се отваря тръжната документация и тя ще бъде модернизирана. Отпускат се пари за нея.