Фритата със зелен боб и червени чушки

Една много проста и бърза рецепта, време за подготовка - 10 мин., време за готвене - 20

Продукти:


2 яйца
100 г замразен зелен боб
½ глава червен лук
1 червена чушка
1 с. л. олио
½ ч. л. сол

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от приготвянето на рецептата е подготовката на продуктите. Измивате, почиствате и нарязвате чушката и лука на ситно. Разбивате яйца заедно със солта.

В тиган изсипвате нарязаните зеленчуци и зеления боб, добавяте ¼ чаена чаша вода и щипка сол и задушавате за около 4-5 минути, докато зеленчуците омекнат.

Намазвате малка тава с олиото и изсипвате в нея зеленчуците, като ги отцедите от водата. Добавяте и разбитите яйца и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути, или докато фритата със зелен боб и червени чушки придобие златист цвят.
(topforma.bg)