Емил Радев: Притеснително е антиевропейското говорене на БСП

Истанбулската конвенция дава пълна гама от мерки за борба с насилието срещу жените и с домашното насилие, каза евродепутатът

Емил Радев

Емил Радев

Много ме притеснява това антиевропейско и антицивилизационно говорене на БСП. Истанбулската конвенция дава пълна гама от мерки за борба с насилието срещу жените и с домашното насилие, каза в сутрешния блок на БНТ евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев. В Истанбулската конвенция става дума за борба с насилието над жени. Тя не отваря вратата към никакви джендър идеологии и никъде в нея не се споменава нищо за налагане на трети пол. На базата на тази конвенция категорично никой не може да претендира да сключва еднополови бракове, заяви още Радев по повод разсъжденията на другия участник в разговора -  депутата от БСП Стоян Мирчевя, според когото чрез тази важна тема за обществото - насилието над жени, има опит "да се вкарва една идеология, която е свързана с т.нар. джендър идеология, като ни се обяснява, че има проблем с превода". "Джендър идеологията касае сексуалната ориентация и това, че човек трябва на психическо ниво да определи какъв пол е и може да го сменя няколко пъти. Тази идеология обслужва едва между 1 и 5% от обществото", обясни Мирчев.

Самите страни членки решават какво да правят с новите правни норми. Ако еднополови бракове не бъдат приети от българския парламент, това няма как да се случи, опонира Радев. 44 държави са подписали конвенцията, 28 са я ратифицирали. Една от всеки три жени над 15 години е подложена на насилие по някакъв начин, добави евродепутатът. 

"Ние защитаваме правата на жените, но джендър идеологията казва "няма пол, няма баща и майка". Джендър идеологията използва болката на тези жени, а приемайки тази идеология, се опитваме да унищожим децата си. В конвенцията пише, че джендър идеологията трябва да бъде инфилтрирана в образователната система", заяви Стоян Мирчев.