Елда със задушени зеленчуци

Бързо, лесно и вкусно ястие, особено ако предпочитате постната храна

Необходими продукти:

  • 250 г елда
  • 2 глави лук
  • 2 бр. чушки
  • 5 бр. домати
  • 1 стрък праз
  • 1 с.л. зеленчуков бульон на прах
  • 1 с.л. соев сос
  • 4 с.л. олио
  • сол, бял пипер, червен пипер

Начин на приготвяне: Елдата се кипва и се оставя да къкри докато набъбне. 

Зеленчуците се нарязват и се запържват в мазнината с малко сол, докато добият леко златист цвят. Когато вече са сготвени, се подправят със соевия сос и бял пипер. Към готовите зеленчуци се добавя елдата. 

Ястието се сервира в плоски чинии. Ако искате да подсилите аромата му - поднесете с чаша червено вино.