DJ бит с бухалки от полицаи в Добрич

По думите на адвоката на Тодор Василев това е фрапиращ случай на полицейско насилие

Тодор Василев

Тодор Василев

Тодор Василев, известен като DJ Теди Джорджо, се оплака от полицейско насилие. Според медицинските свидетелства той е с комоцио и множество наранявания по тялото и в момента е настанен за лечение във варненската болница "Св. Анна".

В ефира на Нова ТВ пострадалият диджей разказа, че отишъл в полицията в Добрич в неделя около 04:00 сутринта, за да се информира за свои познати, задържани при сбиване в заведение. Твърди, че малко по-късно той също е задържан насила от полицаите и то пред свидетели. 

„Поискаха да дам показания. Казах на полицая, че ако искат показания, да ми изпратят призовка по съдебния ред и ще отида да дам. В мига, в който казах това, ми сложиха белезниците. Вкараха ме с голяма сила в полицейското управление. Удариха ме с крака в лицето. Изпаднах в безсъзнание, след което се събудих в една стая. Там продължиха да ме обиждат и извадиха една голяма бухалка, с която ми нанесоха три големи удара, след което отново изгубих съзнание”, разказа DJ Теди Джорджо и добави, че става дума за полицаите Михаил Михалев и Гочев, за когото обаче не може да каже дали лично е участвал в боя над него.

Той допълни, че е възмутен от арогантното и агресивно поведение на полицаите.

От полицията в Добрич съобщиха, че по разпореждане на директора е започнала вътрешна проверка по случая. Иззети са и видеозаписи. Тепърва предстои какъв ще е резултатът от нея.

Адвокатът на Тодор Василев заяви, че това е фрапиращ случай на полицейско насилие. С грубо нарушаване на Закон а за МВР. По думите му полицаите не са имали никакво основание да го задържат. Според него най-вероятно се касае за лична неприязън към клиента му, която е прераснала в безпричинен побой.

Данаил Илиев, наблюдаващ прокурор от Добрич, коментира, че към настоящия момент са образувани две досъдебни производство по чл. 131 от НК, проверяват се всички следствени действия, тече разследване.

Не мога да коментирам изявленията на г-н Василев, но мога да ви уверя, че прокуратурата работи по делата, които са иззети от МВР и са възложени на следовател, с оглед осигуряването на безпристрастност и обективност на разследването. Проследяват се всички версии и тече разследване, обясни Даниел Илиев.