Димитър Пенев свари за участие, колоездачи го "спънаха" пред телевизията

Любимият треньор на България: Бях чичовото и за Стоичков

Димитър Пенев

Димитър Пенев

"Имаше много колоездачи. Вървях пеша. Имах пробег. Нямаше да се открием, защото си оставих телефона в колата. Трябва да поздравим хората, които организират мачовете, защото се дава пример за историите на футболистите от миналото. Ще съм треньор на мача със Стоичков. Той поддържа срещи с много страни - с Мексико, със Сърбия. Сега няма много време, но се виждаме. Има и семейство, има спомени от миналото, приятелите го прикриват. Кацат от Барселона. Знам, че не иска да се вижда с родителите си. Криех го и казвах, че лагерът е по-дълъг. Държах се като баща и като чичо. Трудно можеха да минат въпросите им към мен, защото не исках всичко да е открито".

Това заяви пред БТВ Димитър Пенев по повод мача между звездите на България и "Барселона", който прави Христо Стоичков. "Харесвам като човек треньор Петър Хубчев, ззащото е трудно да си треньор. Не трябва да упрекваме българите, които играят в чужбина. Имахме добри нападатели. Гунди остави много ярки следи. Якимов и Жеков също бяха добри. Сега няма конкуренция. През последните 2 години се обръща внимание на школите. Не трябва да спираме чужденците, защото и нашите момчета ходят в чужбина. Преценката трябва да направи треньорът", каза още героят от лятото на 1994 г. 

"Празнувах си рождения ден. Когато имаш традиция, ще объркаш схемата. Всяка година празнувам различно. Най-хубавият ми подарък е споменът от приятелите. Те ми припомнят за терена. Романтичен съм. Със съпругата си се обичаме, но ми беше трудно по време на лагерите. Много жестове съм правил за съпругата си. Винаги сме били точни и всичко е било подреден домът ни. Тъщите ми се сърдят, че купих екип на ЦСКА на правнучката", каза още теньор номер едно на 20-и век.