Десислава Атанасова: Не сме изненадани за вота на недоверие, БСП и ДПС винаги са били заедно

Вместо да слушаме крясъците на опозицията, да работим за председателството ни в ЕС

Десислава Атанасова

Десислава Атанасова

"БСП и ДПС винаги играят в един отбор. Няма значение дали са в управление, или са в опозиция. Жалко, че началото на председателството ни в Европейския съюз, ще трябва да изгубим парламентарно време с вот на недоверие, който няма да мине. Вместо да правим нещо градивно, ще трябва да слушаме красъците на опозицията". Това заяви пред БНТ1 депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.

Бившият здравен министър се надява, че лидерът на БСП Корнелия Нинова ще подкрепи правителството за разкриването на престъпната приватизация. Атанасова припомни, че днес председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов подаде ръка на Корнелия Нинова по време на премиерата на филма "Границата", сниман от Елена Йончева. Цветанов потърси помощ от лидера на БСП и ѝ предаде папки с документи, които тя обеща да прегледа и да прецени утре дали ще помогне за разкриването на лошите практики около приватизацията на компании. 

Според нея действително темата не е нова, като тя тръгва още от заявката на ГЕРБ, че ще подготви промяна на Законодателния кодекс. А в партията са твърдо решени да се осветлят тези процеси. „Темата действително присъства през целия период на прехода, защото този период е тъмен“, уточни Атанасова. Предложението е допълнението в Конституцията да обхване времето от 1992 година до 2017 година. „Разполагаме с 60 подписа на народни представители“, заяви тя, като уточни, че е необходимо гласуване от страна на БСП, за да може предложението да бъде прието „по бързата писта“. Атанасова заяви, че се надява лидерът на БСП да не забрави за инициативата. „Тя е и един от приватизаторите в годините, които визираме ние. ’97 г. тя оглавява две дружества, едно от които е доста интересно, свързано в придобиване на акции“, уточни Атанасова. Според нея Нинова познава добре закона и се надява нейната експертиза да бъде полезна. „За цялото ни е общество е от ключово значение да има яснота, да се затвори една страница от прехода ни“, коментира Атанасова.