Дания потвърди - ще екстрадира заподозрения за убийството в Цалапица

Рангел Бизюрев беше обявен за международно издирване

В Окръжната прокуратура в Пловдив е получено уведомление за предаването на Р.Б., издирван с европейска заповед за арест по обвинение за убийство, извършено в с. Цалапица, обл. Пловдив, съобщиха от държавното обвинение.

От документа става ясно, че Върховният съд в Кралство Дания е потвърдил решението на по-долната съдебна инстанция, с което е допуснато 30-годишният мъж да бъде предаден на българските власти.

Заподозреният за престъплението Рангел Бизюрев е обявен за международно издирване въз основа на издадена европейска заповед за арест от Окръжната прокуратура в Пловдив, където той е привлечен като обвиняем за умишлено убийство в с. Цалапица.

Припомняме, още през януари съдът в Дания позволи връщането на Бизюрев у нас, но решението не беше окончателно, тъй като той обжалва. Разпитът на заподозрения е решаващ за делото срещу близнаците от Цалапица Борислав и Валентин Динкови. Към момента те са обвинени като съучастници на Бизюрев в това да заровят тялото на убития 24-годишен Димитър. Жителите на селото, обаче, са убедени, че близнаците са съучастници и в убийството на младия мъж.

Преди повече от 4 месеца Бизюрев беше задържан в провинциален град на Кралство Дания. Той е работел във фирма за почистване на стъкла, като се представял с фалшиви документи. /БГНЕС