Брус Дикинсън се завръща в София, готви изненада за феновете си

У нас ще представи новия си солов албум The Mandrake Project

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Любимецът на българската публика Брус Дикинсън ще пристигне за пореден път у нас, за да представи своя нов соло албум The Mandrake Project. Концертът ще е на 16 юли догодина на колодрума в Борисовата градина, известен като "Арена София" (но не зала "Арена Армеец" - бел.ред.). Билетите са в предварителна продажба от сряда, на цени между 77 и 120 лева.

65-годишният фронтмен има изключително интересен житейски път и извън светлината на прожекторите. Освен като певец, той се изявява като професионален самолетен пилот и капитан, авиационен предприемач, пивовар, телевизионен актьор, сценарист, автор на бестселъри, международен фехтовач.

У нас Дикинсън е идвал като част от Iron Maiden през 2007, 2014, 2018 и 2022 година. През 2019-а пристигна като комик с авторското стенд-ъп шоу "За какво служи този бутон", с което представи едноименната си книга, а през март тази година Дикинсън изнесе два концерта с "Концерт за група и оркестър" на покойния Джон Лорд от Deep Purple.

През септември Дикинсън изненада рок и метъл общността, като обяви предстоящ солов албум и дати за турне в Латинска Америка. Предстоящият The Mandrake Project е седми самостоятелен албум за певеца и първият му след Tyranny Of Souls през 2005 г. Първият сингъл от него ще бъде Afterglow of Ragnarok – драматично и епично парче, чиято премиера е на 1 декември на колекционерска 7-инчова плоча, към която има и комикс от осем страници. Сингълът включва и оригиналната соло демо версия на Дикинсън на песента If Eternity Should Fail, която се появи за първи път в албума The Book Of Souls на Iron Maiden през 2015 г. 

След като вече бяха обявени концертни дати в Бразилия и Мексико за април и май следващата година, Брус Дикинсън и неговата група – в която участват китаристът Рой Зи, барабанистът Дейв Морено, басистката Таня О'Калахан и маестрото на клавишните инструменти Mishteria, продължават турнето си с поредица от европейски концерти, част от които е и софийската дата – 16 юли 2024. 

Дикинсън споделя: "Този албум беше много лично пътуване за мен и съм изключително горд с него. Рой Зи и аз го планирахме, писахме и записвахме в продължение на години и съм много развълнуван, че хората най-накрая ще го чуят. Още по-развълнуван съм от перспективата да изляза го представя с тази невероятна група и на живо! Видно е, че ще свирим на колкото се може повече концерти, на колкото се може повече места, за колкото се може повече хора!"

Организатор на концерта на 16 юли е Fest Team. Преди това Дикинсън ще пее в Загреб, а три дни след София - в Истанбул.