Бойко Борисов към "Капитал": Борите се с фалшиви новини, а пускате такива

Бъдещият министър-председател се ядоса на статия, пусна пост във фейсбук

Сценарият с продажбата на Нова телевизия  се разраства до премиерски висини. Бъдещият министър-председател Бойко Борисов, провокиран от серията от статии по този повод, написа във фейсбук:

"Уважаеми колеги, Капитал, подкрепям изцяло Вашата кауза да се борите с фалшивите новини, но в случая Вие самите пускате такива. Ценя високо Вашия професионализъм, но считам, че в тази статия има доста сериозни обвинения към мен. Бих искал да бъде ясно, че нямам нищо общо със сценариите, които описвате, и внушенията, които правите".

 Става въпрос за информацията, която от седмици циркулира, че заедно с Делян Пеевски стоят зад евентуалните предстоящи сделки за двете най-големи телевизии - bTV и "Нова".

От доста време се говори, че двете медии ще сменят собствениците си. За "Нова" новината бе официално потвърдена от шведската корпорация MTG, която се оттегля от медийния бизнес в нашия регион и съответно предлага за продан медийното си портфолио в България.

Все още сделка няма, а според "Капитал" настоящият шеф на телевизията Дидие Щосел води преговори да придобие медийната група.

"Самият той не е стратегически инвеститор и дори проектът с придобиването на "Нова" да е лична негова игра, при оценка на медийната група от над 100 млн. евро Щосел ще трябва да осигури капитал от няколко десетки милиона евро, за да търси в допълнение банково финансиране за остатъка от сумата", допълва изданието.

Евентуалната продажба на  "Нова" отваря голяма възможност за придобиване на влияние - още повече, че телевизията върви заедно с най-голямата уеб група. Експертните прогнози са, че телевизионният пазар ще бъде също толкова бързо овладян, като печатния и то в името на същото лице - Делян Пеевски.