Партиен обрат: Корнелия Нинова разграничи БСП от Георги Гергов

В тези събития има трима участници - намерете ги, питайте ги, каза соцлидерката

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че "няма да позволи на партията да носи отговорност за личните действия на неин член, бил той от ръководството й".

Коментарът й е директен удар срещу червения бизнесмен, който властва в Пловдив Георги Гергов, който беше посочен от Сашо Дончев като "посредник" на извънпротоколната му среща с главния прокурор Сотир Цацаров.

Дончев твърди, че срещата се е състояла по покана на Гергов, в неговия кабинет в ЦУМ, броени дни преди парламентарните избори. На същата среща Цацаров е заплашвал директора на "Овергаз" и му е намекнал, че цялата му кореспонденция се наблюдава, твърди още бизнесменът.

Няма да позволя по никакъв начин БСП да бъде въвличана в това. Няма да позволя върху БСП като партия да се слага петно заради лични действия. В тези събития има трима участници - намерете ги, питайте ги", каза Корнелия Нинова пред журналисти в Народното сърбание.

Във вторник ще се проведе заседание на Изпълнителното бюро на БСП, на което ще се обсъди въпроса и ще се вземе решение, посочи още тя.

Получих обаждане от Бойко Борисов и той ми предложи Деница Златева да остане в правителството на ГЕРБ и Обединените патриоти, обяви още от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Соцлидерката отказала предложението на лидера на ГЕРБ и бъдещ премиер Борисов.

Социалистката направи коментара си, след като служебният премиер Огнян Герджиков обяви, че не е разговарял с нея и тя нямало как да му влияе. Нинова благодари на Герджиков за признанието, че не са разговаряли.

Тя призна, че червените са имали едно участие в служебния кабинет и това е била именно Деница Златева.

Златева е вицепремиер по европредседателството в служебния кабинет на Огнян Герджиков.

Лидерът на БСП коментира и последния скандал, който се завъртя около члена на БСП Георги Гергов.

Няма да позволя БСП и стотиците хиляди хора в партията да носят отговорност за личните действия на неин член, бил той и част от ръководството, обяви Нинова.