Антъни Иванов е завел дело в Лозана заради отнетите му състезателни права

Водещият български плувец Антъни Иванов е завел дело в Спортния арбитражен съд в Лозана заради решението на дисциплинарната комисия към Българския олимпийски комитет (БОК) да спре правата му, съобщава "Дспорт". Състезателят е наказан да бъде извън спорта за две години.

Санкцията срещу него е за непълно подаване на информация за местонахождение, на което да бъде открит за допинг проверка.

Със заведеното дело Иванов и адвокатите му целят наказанието да бъде анулирано. В противен случай плувецът е застрашен да пропусне олимпийските игри в Париж 2024.

В началото на октомври Иванов се оплака от начина, по който се провеждат изненадващите допинг проверки и призова за промени.

"Пиша това, защото ми писна от всичко, което се случва зад кулисите около професионалните спортисти. Проверяват ме извън посоченото време за тестване, което е между 5 до 6 ч. сутринта. В басейна съм и по някакво чудо излязох и си проверих телефона. Ако не го направя, ме обвиняват, че се крия", написа тогава Иванов в "Инстаграм".