Американски журналист прихласнат по Русия: Тук всичко е много хубаво

Представители на американския Конгрес наричат журналист Тъкър Карлсън "предател" и се страхуват, ако той успее да направи интервю с Путин

Тъкър Карлсън, стопкадър

Тъкър Карлсън, стопкадър

Американският журналист Тъкър Карлсън, който пристигна в Русия на 3 февруари, сподели, че в страната "всичко е много хубаво“.

В края на миналата седмица в редица Telegram канали се появи информация, че бившият водещ на телевизионния канал FOX News е пристигнал в Русия. Появиха се и негови снимки от Болшой театър. Американските медии предположиха, че Карлсън ще интервюира държавния глава на страната Владимир Путин, предава "Фокус".

Видео от разговора с журналиста се появи в Telegram канала на вестник "Известия“. Според изданието "очевидец е успял да се свърже с журналиста“ в хотела му в Москва. Той признава, че смята Карлсън за най-добрия американски журналист. Карлсон благодари на събеседника си и го пита от кой град е. "Аз съм от Москва“, отговаря той. "Обичам този град, красив е“, казва на свой ред американският журналист.

Говорейки за целта на пътуването си до Русия, Карлсън отбеляза: "Исках да разгледам. Четох толкова много за нея, исках да говоря с хората, да видя как всичко работи. И тук всичко е много хубаво“.

На въпрос за възможността да проведе интервю с руския президент, Карлсън се усмихва и вдига рамене. "Ще видим“, казва той.

Бившият член на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ Адам Кинзингер нарече Карлсън предател заради появилата се информация за посещението на бившия водещ на FOX News в Русия. На свой ред друг член - Марджъри Тейлър Грийн, заяви, че американските власти се страхуват от евентуално интервю на Карлсън с руския президент Владимир Путин. Тя отбеляза, че американците "чуват истината“ от хора като Карлсън. В същото време тя посочи, че американските власти не обичат, когато "някой като Карлсон не върви според сценария“.