Ал Пачино обясни неловкото си представяне на "Оскар"-ите

Ал Пачино, снимка: БГНЕС

Ал Пачино, снимка: БГНЕС

Ал Пачино обясни защо не е прочел имената на всички 10 номинирани за най-добър филм на церемонията по връчването на "Оскар"-ите, като заяви, че решението е взето от продуцентите на шоуто.

Актьорът ветеран връчи последния трофей за вечерта на звездното събитие в Лос Анджелис на 11 март. Но настъпи объркване, когато той внезапно обяви за победител "Опенхаймер", без първо да изброи номинираните, какъвто е обичаят.

"Нямах намерение да ги пропусна", каза актьорът, цитиран от Би Би Си.

Според 83-годишната икона на киното е "избор на продуцентите да не се споменават отново номинираните, тъй като те са били изтъкнати поотделно по време на церемонията".

Носителят на "Оскар" добави, че е "избрал да следва" начина, по който продуцентите са искали да бъде връчена наградата.

"Осъзнавам, че да бъдеш номиниран е огромен момент в живота на човек и да не бъдеш напълно признат е обидно и накърняващо", каза Пачино.

"Казвам това като човек, който е дълбоко свързан с режисьорите, актьорите и продуцентите, така че съм дълбоко съпричастен с онези, които са били обидени от този пропуск, и затова сметнах за необходимо да направя това изявление", добави той.

Изявлението на Пачино бе кратко, а вечерта на Оскарите завърши със странна нотка, без обичайните фанфари около най-голямата награда на вечерта.

Отваряйки плика, той промълви: "Очите ми виждат "Опенхаймер", оставяйки публиката за момент объркана дали филмът действително е спечелил. /БГНЕС