Заподозреният се е надявал да спечели от спада на акциите на футболния отбор в резултат на атаката

Германската полиция е задържала мъж, заподозрян за извършването на нападението срещу автобуса на футболния клуб на „Борусия Дортмунд“ миналата седмица. Това съобщи ДПА, позовавайки се на местни медии, предаде БНТ.

Според „Билд“ задържаният е 28-годишен мъж от руски произход. Съгласно представената информация Сергей В., който е живеел в провинция Баден-Вюртемберг, е издирван още от 13 април по подозрения за извършването на 20 опита за убийство и задействане на експлозия.

Към момента руснакът вече е ареста, а в операцията по задържането му са били задействани специалните полицейски части за борба с тероризма (GSG 9), служители на Федералната криминална служба и представители на полицията в Баден-Вюртемберг.

От прокуратурата заявиха, че мотивът му е бил финансов, а не терористичен. Беше намекнато, че заподозреният се е надявал да спечели от спада на акциите на футболния отбор в резултат на атаката.

Поведението на мъжа е събудило подозрения в персонала на хотел, в който той е отседнал. Именно в него са били настанени и футболистите на „Борусия Дортмунд“. На тях им се е сторило странно, че при разпоредената евакуация Сергей В. не е напуснал сградата, а е отишъл в ресторанта на хотела и си е поръчал стек. При настаняването си също той е отказал първоначално предложената му стая и е поръчал такава с изглед към улицата.

Полицията обаче предполага, че той е задействал експлозива дистанционно, от хотелската стая, в която е бил настанен.

13 Коментар(и)

 • Пак да попитам нашите служби..

  Пак да попитам нашите служби..(21 April 2017 - 12:04)

  Отговор

  Русия упражнява ли "занаята" - износ на тероризъм. Помним, че преди 10.11.1989 г. изнасяше революция и целият социалистически лагер-също.

 • БОЗАДЖИЕВ

  БОЗАДЖИЕВ(21 April 2017 - 10:04)

  Отговор

  НАЛИ НА МИНАТАТА БЯХА ОБЯВИЛИ ЗА ИСЛЯМИСТ? ОТТУК НА СЕТНЕ ИСЛЯМИСТИТЕ МНОГО БЪРЗО ЩЕ СЕ ПРИТЕЧАТ НА ПОМОЩ НА ВСЕКИ КОРУМПИРАН И ЗАКЪСАЛ ВЪВ ВЛАСТТА УПРАВНИК.

 • barcelonski

  barcelonski(21 April 2017 - 09:04)

  Отговор

  САБОТЬОРИ .... Руските Мутри => винаги за били по саботажите. Паравоенните "патриотични" дружества в България ще бъдат ангажирани в тероризъм на наша територия. (пророчески)

 • БиpниkЪ

  БиpниkЪ(21 April 2017 - 09:04)

  Отговор

  Писането на български език с латински букви е като писането с лайна по стена. Чете се, но е неприятно !

  • barcelonski => FUCK-тор

   barcelonski => FUCK-тор(21 April 2017 - 09:04)

   ПИСАНЕТО с Ъ-окончание е признак на БиволЪ милиционер .... ама от най-простите - като генерал => АтанасЪ БиволЪ (натриващо-мусората-назидателно)

 • KAM

  KAM (21 April 2017 - 09:04)

  Отговор

  DIRNIKA - bravo! tozi pat si napalno prav! tochno takiva sa tvoite nechovezi - rusnazita. Katozapochnesh ot kremal i stignesh do prosjazite - za pari sa gotovi i maika si da eb.t! Mrasni svolachi, zapashti sveta!

 • Дортмунд

  Дортмунд(21 April 2017 - 09:04)

  Отговор

  Рашка бил този. За нещо по-различно от рублички са готови на какво ли не. Дотам го докараха горките, или по-точно дотам ги докараха.

 • Само питам

  Само питам(21 April 2017 - 09:04)

  Отговор

  А неговите жалки и гнусни назначени последователи от Болканлийкс - кога???

 • БиpниkЪ

  БиpниkЪ(21 April 2017 - 09:04)

  Отговор

  Ето това са руснаците - бизнесмени ! А не ислямски терористи като американци, англичани, французи, белгийци, шведи и т.н. !

  • Ъ

   Ъ(21 April 2017 - 09:04)

   Това е бирникЪ - зомбиран мозък, бълващ руслямска отрова!

  • Рейн

   Рейн(21 April 2017 - 09:04)

   Б-къ е с извратена представа за бизнес. По братско-бошевишки.

  • Одер

   Одер(21 April 2017 - 09:04)

   Не е Б-къ, а е Д-къ. Така става ясно ...лицето.;)

  • психиатър

   психиатър(21 April 2017 - 10:04)

   По голямата част от бойците, и 100% от командният състав на ИД е от бившата садамова армия( членове на БААС и обучени от Москва) и бивши(а защо не и настоящи) старшини и офицери от червената армия. А това, че руснака сам е решил да взривява е смешно. Руснаците каквото и да правят, правят го само по заповед( "от горе"). Иначе сам руснак нещо да измисли...ха ха ха

Оставете коментарОбнови