Меглена Кунева: Реформаторите се надцениха в организацията на конгреса

Не успяхме нито да изчистим коалиционното споразумение, нито да изясним какво прави председателят

„Реформаторският блок се надцени в организацията на конгреса, на който трябваше да се избере председател на партията”, заяви пред радио „Фокус“ Меглена Кунева, председател на Движение „България на гражданите“ (ДБГ).

По думите й по-добре било да се признае грешката и да се отложи този избор, защото е много важен и трябва да бъде добре обмислен.
“Щяхме да претупаме избора. Между 5-ти, когато се регистрирахме, и 14-ти имаше 10 дни, в които не успяхме нито да изчистим коалиционното споразумение, нито да изясним какво правят председателят и органите около него. По тази причина решихме да отложим избора на председател за малко по-късно“, обясни Кунева.
Тя бе категорична, че Реформаторският блок е в остра конкуренция с ГЕРБ и едно залитане и неизясняване как точно се прави един или друг вот би било от полза за партията на Борисов.
„Ние се борим и конкурираме за вота на десноцентристкия избирател. Няма някакви особени обяснения - просто не стигна времето за избор на председател. Когато сме в такава ситуация, по-добре да си го признаем, отколкото да режем ленти без обектът да е открит“, коментира още шефката на ДБГ.
Тя допълни, че е направена крачката към единство на реформаторите и на следващия конгрес ще се излъчат истински и добре обмислени кандидати за поста.