Златен шанс за "Лудогорец" да прибере 8,6 млн. евро при победа над "Стяуа"

Ако клубът на Кирил Домусчиев направи чудото и елиминира румънците, от които падна с 0:1 в първата среща, ще прибере 8,6 милиона евро. След това ще последват още най-малко 6 двубоя в Шампионската лига, от които допълнително могат да бъдат заработвани пари от УЕФА отделно от телевизионните права, рекламите и продажба на билети."Лудогорец" ще направи решителна крачка за влизане в групите на Шампионската лига тази вечер. Но дали тя ще бъде в правилната или в грешната посока ще се реши от играта на отбора и от представянето на "Стяуа" на националния стадион "Васил Левски".


Българският шампион има да наваксва изоставане от един гол след първия двубой от плейофите в Букурещ и днес ще трябва да вложи цялата си амбиция и кураж, за да се справи с далеч по-опитния си румънски съперник.

Ако отстрани "Стяуа", ще постигне най-големия успех в историята си и ще се превърне във втория български футболен отбор в групите на турнира след "Левски". Ако се провали, ще играе в групите на Лига Европа както и миналия сезон.

"Когато играем играта, която можем, не се съмнявам, че ще успеем. Нашата цел е да покажем това, което ще ни донесе успех. Вярвам, че не само победим, но и ще отстраним "Стяуа", заяви капитанът на "Лудогорец" Светослав Дяков на пресконференцията преди мача.

Основното притеснение идва от този гол изоставане, който поставя разградския състав в деликатна ситуация. Хората на треньора Георги Дерменджиев ще трябва да мислят как да не получат гол, докато атакуват.

"Трябва да внимаваме да не ни вкарат гол и да бъдем агресивни. С помощта на публиката ще успеем в крайната цел. Силата на "Лудогорец" е много по-голяма от показаното в Букурещ и утре всички ще се убедите в това," каза още Дяков.

Треньорът Дерменджиев също обяви, че има различни планове за развитието на този мач, дори и вариант за изпълнението на дузпи.

"При този резултат в момента сме губещи и затова трябва да играем атакуващо, за да наваксаме изоставането и в същото време не трябва да допускаме попадение. Излизаме, за да играем нашата игра. Трябва да постигнем такъв резултат, с който да отстраним "Стяуа", каза той.

През годините румънците са показали, че знаят как да се справят в такива ситуации. Те редовно играят в групите на Шампионската лига и опитът е на тяхна страна.

"Не можем да не се съобразим с това, че "Стяуа" почти всяка година достига групите на турнира. Но не смятам, че ние им отстъпваме по нещо и утре ще го покажем. Трябва да изиграем умно мача", каза Дяков.

Благоприятното развитие на първия мач дава увереност и на треньора на румънския шампион Константин Гълка.

"Идваме, за да спечелим. Със сигурност "Лудогорец" ще рискува повече. Равенството също ни устройва. За момента мислим само за мача. Не мислим за дузпи", каза той преди мача.

Букмейкърите обаче не подкрепят румънския състав. Sportingbet дава коефициент 2.10 за победа на българите и 3.30 за "Стяуа", а равенството се оценява на 3.10.

Все пак домакините ще разчитат и на подкрепата на публиката. Тя вероятно няма да е толкова, колкото на двубоите от Лига Европа през миналия сезон, но поне 15 хиляди билета вече бяха продадени до вчера. Началото на срещата е в 21.45 и ще се излъчва от "Би Ти Ви екшън".