Заев изрази пълна подкрепа за Пендаровски и Ковачевски на предстоящите избори

Според него СДСМ е решен да запази "посоката на родината към ЕС"

Зоран Заев

Зоран Заев

„Гордея се, че Димитър Ковачевски и ръководството на Социалдемократическия съюз /СДСМ/ показаха смелост и лидерство, взеха трудни решения да продължим нашата европейска интеграция. След пандемията бяхме свидетели на две години на световна икономическа и енергийна криза, войни в Украйна и Газа, но и чудото на блокади от ВМРО-ДПМНЕ в парламента."

Това заяви бившият македонски премиер Зоран Заев във видеообръщение.

"От такива блокади, от безплодната доминация на ВМРО ДПМНЕ над общините, но и от техническите им мандати в правителството, вече виждаме регреса на европейските ценности у нас“, каза Заев.

Той призова гражданите за подкрепа за Ковачевски и кандидата за президент Стево Пендаровски, като добави: "ВМРО-ДПМНЕ не може да направи Македония горда".

„Нямаме години за губене от тези, които, за Бога, щяха да направят Македония ГОРДА, а същите тези хора я направиха ГРОЗНА в рамките на 11 години. Моята СДСМ, хората в листите за народни представители и разбира се президентът Пендаровски заслужават цялата ми подкрепа, както и цялата Ви подкрепа." - посочи бившият македонски премиер.

Според него СДСМ е решен да запази "посоката на родината към ЕС", защото това е "единственият път за по-добра икономика, по-голяма справедливост и солидарност".

"Този път ще гарантира по-добър икономически стандарт за всички наши граждани“, каза още Зоран Заев. /БГНЕС