Започна срещата на Борисов с грузинския му колега Мамука Бахтадзе

Гостът подчерта, че се радва да бъде за първи път у нас в качеството си на министър-председател именно днес

Бойко Борисов и Мамука Бахтадзе

Бойко Борисов и Мамука Бахтадзе

Започна срещата на министър-председателя Бойко Борисов с премиера на Грузия Мамука Бахтадзе, който е на официално посещение в България. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

След като българският премиер го приветства с добре дошъл и то в деня, в който отбелязваме 140-годишнината от приемането на Търновската конституция, гостът подчерта, че се радва да бъде за първи път у нас в качеството си на министър-председател именно днес. Министър-председателите Борисов и Бахтадзе обсъждат активизирането на икономическите и търговските отношения и сътрудничеството в сферата на инфраструктурата, транспорта и енергетиката между България и Грузия. Следва пленарна среща между двете делегации.

С грузинския министър-председател Мамука Бахтадзе са министърът на външните работи на Грузия Давид Залкалиани, зам.-министърът на икономиката и устойчивото развитие Акаки Сагирашвили и председателят на Комисията по външна политика в парламента на Грузия - Софио Кацарава.

От българска страна с премиера Бойко Борисов ще бъдат вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и зам.-министърът на икономиката Лилия Иванова.