Задържаха шофьора, който направи 200-километрова гонка с полицията

Полицията го е издирвала 3 часа

След издирване е задържан 29-годишният водач на автомобила, участвал в гонката тази нощ. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Полицаите са заловили престъпника в рамките на 3 часа. Kъм 2.35 часа, на улица в Стара Загора патрулен екип предприел проверка на автомобил, пътниците в който предизвикали съмнения у служителите на реда с поведението си.

Въпреки звуковите и светлинни сигнали към водача, той ускорил и направил опит да изблъска служебната кола от пътя, нанасяйки й материални щети. Последвало преследване на територията на областите Стара Загора и Пловдив, като през цялото време колата-беглец е била под полицейско наблюдение от екипи на двете областни дирекции. С цел принудителното спиране на автомобила била поставена лента с шипове на пътното платно в участъка между селата Ръжена и Ягода в Старозагорска област.

След като колата била спряна, водачът успял да избяга. Спътниците му - 23 и на 32 години са задържани. В хода на преследването не се е наложило използването на служебно оръжие, няма и пострадали. Работата по изясняването на случая, в това число и установяване на причините за бягството, продължава.