Зад гърба на Мая Манолова Александър Томов издига кандидатурата й за кмет на София

Столичани искат голяма промяна, а омбудсманът показа, че умее де печели битки, аргументира се бившият депутат от БСП

Александър Томов

Александър Томов

Ако Мая Манолова се яви на избори срещу Йорданка Фандъкова, тя печели. Това заяви пред Канал3 Александър Томов – понастоящем член на движение "Заедно", което издигна кандидатурата на омбудсмана Мая Манолова за кмет на София, без тя да знае.

 "На София ѝ трябва голяма промяна. Направихме едно проучване и заради това, че Сафия е една трета от България. И ние направихме един анализ – сложихме няколко имена, направихме проучване от него стана ясно, че г-жа Манолова, ако се яви, тя ще победи. Ние не искаме да бъде наш кандидат, но ние трябва да ѝ подскажеме, че съществува такова проучване и че ако тя се яви срещу г-жа Фандъкова, тя печели", обяви Томов и изрази позиция, че най-вероятно самата Манолова ще стигне до мнение по този въпрос след европейските избори.

"Гражданите я искат, ние я искаме. Освен това няколкото битки, които тя спечели направи впечатление. Спечелените битки с "Топлофикация", която е в практичeски фалит.

Ако Мая Манолова каже не, ние имаме и други варианти. Ние не можем, не искаме да бъдем носител и инициатор. Просто казваме, че София има нужда от промяна. И ако ГЕРБ загуби в София, губи цялата власт", коментира членът на движение "Заедно".

По думите му Мая Манолова наистина работи добре с управляващите, но изразява опозиционност, а това, че тя работи добре с тях, говори само за нейния авторитет.

Извън темата за Мая Манолова Александър Томов обяви, че движение "Заедно" има политически амбиции и те започват с евроизборите. Кои обаче биха били партньорите на движението.

"Категорично не партиите в този парламент. Не ги искаме тези партии поради много тежки грехове към нацията", каза Томов и обяви, че шест партии вече са се присъединили към движението.