Волен Сидеров с нова мисия - ще сближава ЕС и Иран

Повод за посещението му в Иран и откриването на ирано-български бизнес форум

снимка: Фейсбук на Волен Сидеров

снимка: Фейсбук на Волен Сидеров

След като заяви намеренията си да бъде посредник между ЕС и Русия, сега лидерът на Атака Волен Сидеров се обяви за политика, който ще сближава Съюза и Иран.

"Докато сме домакини на ЕС, трябва да повлияем за отношенията между Иран и Съюза. Това е добър шанс за двете страни. Има български компании, които биха работили с удоволствие с Иран и хората от финансовите среди трябва да работят в тази посока. Историята е доказала, че санкциите не са решения и не работят. ЕС ще се еманципира от САЩ и ще има добри възможности за сътрудничество. Лично се ангажирам да работя в тази посока." Това написа на страницата си във Фейсбук лидерът на "Атака" Волен Сидеров. 

Председателят на ПГ на Обединени патриоти бе на посещение в Иран, където проведе срещи на високо равнище, съобщиха от партията му. 

"Посещението ми в Иран бе по повод откриването на Ирано-български бизнес форум в Техеран. Събитието се проведе при засилен интерес от над 150 ирански фирми и цели да насърчи директните контакти между бизнеса от двете страни. Ще поискам от правителството ни създаването на пряк полет София-Техеран, трябва да се работи за по-скорошното осъществяване на тази връзка", допълва политикът.

"По време на визитата си в Иран разговарях с първия вицепрезидент на Иран Есхак Джахангири за потенциала за развитие на търговско-икономическите взаимоотношения между двете страни. В иранския парламент се срещнах и с председателя на групата за приятелство с България г-н Али Бейги. Двамата обсъдихме отношенията между страните ни. 

Позицията на партията ни е за по-широко сътрудничество, но и по-голям суверенитет във външната политика. Ние сме член на ЕС и НАТО, но не пречи да поддържаме приятелски отношения със страни извън Евросъюза. За нашата партия е важно да развиваме икономически отношения с Русия, Иран, Китай. Сега сме част от управляващата коалиция в България и ще се опитаме да влияем в тази посока. Пред Бейги заявих своето виждане, че партии като АТАКА, Северната лига в Италия, Партията на свободата в Австрия, Фронт национал във Франция трябва всички да се съберат в един алианс. Ще се радвам в този алианс да получим подкрепа и на консерваторите от Иран.", пише още в поста си лидерът на "Атака".