Сидеров плаши Северна Македония с прекратяване на договора, иска да я бойкотираме за ЕС и НАТО

Не съм изолиран, но Каракачанов да не забравя, че аз го изстрелях на вицепремиерския пост, каза лидерът на "Атака"

Волен Сидеров

Волен Сидеров

„Договорът, който беше подписан със Северна Македония, не е направен добре, но си затворихме очите тогава, за да вървят нещата. Явно обаче македонците не ги разбират по този начин и започнаха да ни провокират и да действат на принципа „ако мине номерът“. Дипломацията си е дипломация, но и прилагане на сила. Защо да не използваме и кандидатстването има за влизане в ЕС и НАТО“. Това заяви пред Нова ТВ лидерът на „Атака“ Волен Сидеров. 

„Договорът позволява да се наложи анекс, да се допълва, изменя и дори да се прекрати. Можем да кажем на Северна Македония, че не се е държала добре през последната една година и искаме анекс. Надявам се всички партии в парламента да се присъединят към нашата инициатива. Америка разиграва фронт срещу Русия на територията на нашите малки балкански държави. Аз не виждам каква работа има в ЕС и НАТО“, каза още Сидеров. 

„Аз съм този, който е направил коалицията Обединени патриоти и аз имам право да критикувам. Красимир Каракачанов е на тази позиция благодарение на коалицията, аз го изстрелях до вицепремиерския пост. Не съм обиден и няма от какво да се чувствам изолиран. До последно Валери Симеонов и Каракачанов се дърпаха за Обединени патриоти. Правителството трябва да изкара мандата си докрай, за да не бъдем в избори всяка година“, коментира лидерът на „Атака“.