Бъдещата кралица на Нидерландия залюби внук на Симеон Сакскобургготски

принцеса Каталина-Амалия

принцеса Каталина-Амалия

За пореден път любовта успя да се промъкне през коридорите на един от кралските дворци в Европа. Главната героиня в тази история, която за разлика от много други обещава да има щастлив край, е не коя да е, а принцеса Катарина-Амалия, най-голямата дъщеря на крал Вилем-Александър и кралица Максима, и бъдещ наследник на короната на Нидерландия.

Младата принцеса, която през декември отбеляза своя 20-годишен юбилей, предизвика любопитството на папараците с многократните си посещения в Мадрид през последните месеци. А причината за това, според испанско издание, е внукът на цар Симеон Сакскобургготски - княз Борис Търновски.

2023 г. беше доста бурна за кралското семейство на Нидерландия. В разгара на официалната си подготовка като бъдещ престолонаследник, принцеса Амалия се беше установила в Амстердам. Точно тогава разследващите служби разкриха, че мафията е замислила план да я отвлече, за да се опита да измъкне пари от кралското семейство. Поради тази причина тя беше принудена да се завърне при семейството си в Хага и максимално ограничи светските си появи.

Затова и когато медиите в Испания обърнаха внимание на факта, че тя все по-често се подвизава в страната, мнозина предположиха, че причината е, че там тя може да води много по-нормален начин на живот, подходящ за възрастта й. Оказа се обаче, че не времето и атмосферата са причината за това, а по-скоро любовта, пише dir.bg.

Още повече, че нидерландското правителство не уточни причината за престоя на Катарина в Испания, като гарантира, че пътуванията на принцесата не са официални. През ноември миналата година тя посети Мадрид в компанията на майка си, което веднага провокира слуховете, че най-вероятно двете са търсили жилище, в което престолонаследничката да се установи.

Именно в испанската столица Амалия посрещна и новата година, след като изпълни всичките си задължения у дома, включително да се включи в ежегодната фотосесия за коледната картичка на семейството й. След като мълвата, че принцесата е заминала за празниците, за да посети "специален приятел", започна да се разпространява, дойде и очакваният въпрос - кой е той?

Испанският сайт infobae.com разкри, че тайнственият мъж, с когото Амалия се среща и заради когото е готова да заживее извън родината си, е най-голямото от двете деца на покойния принц Кардам от България и принцеса Мириам де Унгрия - княз Борис Търновски.

Според информацията, романсът между Амалия и 26-годишния монарх е започнал през октомври, когато двамата се появиха заедно на сватбата на херцогиня Виктория Хоенлое. Въпреки че бъдещата кралица присъства на събитието заедно с родителите си, тя се появи под ръка с княза на Търново, който е роден в Мадрид. Борис е един от най-дискретните членове на европейските кралски особи и доскоро живееше в Лондон. Той обаче е решил да се завърне в Испания, за да завърши обучението си и двамата с Амелия да използват престоя си в града, за да се срещат, когато имат възможност.

Ако тази информация е вярна, романсът между Амалия и Борис ще обедини кралските домове на Нидерландия, България и Йордания. И въпреки че по принцип тази връзка не е била предвидена от кралското семейство на Нидерландия, кралица Максима би била щастлива, тъй като поддържа отлични отношения с евентуалната си бъдеща свекърва.