Скандал в Хонконг: Властите са бесни на Меси, ядосани фенове си искат парите от скъпарските билети след мач на "Интер" Маями

Лионел Меси, снимка: ЕРА, БГНЕС

Лионел Меси, снимка: ЕРА, БГНЕС

Многократните искания на правителството на Хонконг Лионел Меси да участва в разпродаден футболен мач останаха без отговор в неделя, каза градски служител, след като аплодисментите се превърнаха в подигравки за аржентинската футболна легенда. Около 40 000 фенове - някои от които платиха до 624 долара за билети, бяха препълнили стадиона в Хонг Конг с надеждата да видят победителя от Световната купа, но се прибраха у дома разочаровани, след като Меси остана на пейката, пропускайки победата на клубния си отбор Интер Маями с 4:1 над Хонконг XI, предаде CNN.

Осемкратният носител на „Златната топка“ участваше активно в реклами преди мача и много фенове поискаха възстановяване на сумата поради липсата на игрово време. Междувременно правителството на Хонконг, което предостави над 2 милиона долара субсидии на организатора на мача, също заяви, че е „изключително разочаровано“, че звездата не е играла. На пресконференция в понеделник министърът на културата, спорта и туризма на Хонконг Кевин Йеунг каза, че договорът, подписан между правителството и организатора на мача Tatler XFEST, изисква от Меси да играе поне 45 минути, в зависимост от съображенията за безопасност и фитнес.

Правителството за първи път се свърза с организатора в началото на второто полувреме в неделя, когато служители забелязаха, че звездата все още е на пейката, каза той. „Когато стана ясно, че Меси няма да играе, властите настояха пред организатора той да прекара поне малко време с феновете, допълни Йеунг. „Затова незабавно ги молим да проучат други решения, като Меси да се появи на терена, за да взаимодейства с феновете или да получи трофея. За съжаление това не се получи“, каза още министърът. Треньорът на Маями Мартино по-рано каза, че решението да не изведе Меси е взето много късно поради контузия.

Чувстваме се малко измамени

„Манията на Меси“ беше завладяла Хонг Конг с пристигането на Интер Маями в петък, докато феновете препълваха хотела на отбора от Мейджър Лийг Сокър. Междувременно стадионът достигна пълен капацитет по време на откритата тренировка на Интер Маями вечерта преди мача. В понеделник малка група фенове се събраха пред хотела на Интер Маями в Хонг Конг, надявайки се да зърнат за последен път Меси, преди отборът да замине за следващата спирка от предсезонното си турне - в Токио.

„Чувстваме се малко измамени от клуба, защото платихме, а мисля, че повечето хора плащат, за да видят Меси и беше рекламирано почти изключително, че Меси ще играе“, каза фен Ада Кам пред CNN, държейки плакат с надпис „измама с възстановяване на средства“. В изявление организаторът Tatler XFEST изрази „изключително разочарование“, че Меси и съотборникът му Луис Суарес не са играли в Хонконг и каза, че „няма никаква информация за неучастието“ на играчите преди началото на мача. Меси може да се върне в Китай през март с Аржентина за приятелски мачове срещу Нигерия в Ханджоу и Кот д'Ивоар в Пекин.

превод: Faktor.bg