Виктория Скрипал: Не е изключено „третият човек” да е свързан с отравянето на Гебрев

Племенницата на бившия руски агент така нарича сътрудника на ГРУ Сергей Федотов

Виктория Скрипал

Виктория Скрипал

Не е изключена нито една следа около предполагаемото покушение срещу бизнесмена Емилиян Гебрев. Това е заключението не на друг, а на човек от семейството на бившия руски агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, оцелели след отравяне с нервнопаралитичен химикал във Великобритания.

Британско издание обвърза случаите на Острова и у нас, а днес темата стана повод и за среща с участието на премиера, главния прокурор и британския посланик.

Обвинител № 1 Сотир Цацаров обяви днес, че единият от тримата служители на руските специални служби, които британските власти считат за замесени в случая „Скрипал”, е влизал в България 3 пъти.

От bTV са се свързали с племенницата на Скрипал – Виктория. Тя е наясно със самоличността на Сергей Федотов и участието му в аферата "Скрипал". Нарича го „третия човек” и не изключва да е свързан със случая „Гебрев”.

„Как така г-н Федотов, сътрудник на Главно разузнавателно управление, за което всички са знаели, е попаднал на територията ви? Аз например съм идвала у вас, взимаха ми отпечатъци, сканираха ми очите. В България идват много руснаци, възможностите за отравяне и у вас, и в Tурция са огромни”, коментира Виктория.

Семейството все още няма връзка с оцелелите след отравянето Сергей и Юлия.