Марешки: Какъв борец с корупцията е Йончева, която няма едно разследване срещу БСП?

Той изрази увереност, че "Воля" ще има свой представител в Европейския парламент

Веселин Марешки

Веселин Марешки

В този цирк - да сменим ГЕРБ с БСП, ние няма да участваме. Не трябва да има предсрочни избори, защото не искаме хаос и безвремие. Но правителството трябва да започне да работи по проблемите на хората. Това заяви в студиото на БНТ лидерът на "Воля" Веселин Марешки. 

Той отново се похвали, че е единственият политик, който си изпълнява обещанията. А "Воля" е единствената и най-отговорна формация в парламента, която утре, след предстоящите разговори с ГЕРБ, ще вземе решение дали да останат в парламента или не.

Марешки бе категоричен, че БСП не може да бъде алтернатива на управлението на ГЕРБ. Той изрази и своето недоумение, че избраната за водач на евролистата Елена Йончева се рекламира като човек, който се бори с корупцията и защитава свободата. 

Има ли едно разследване на Елена Йончева срещу БСП, риторично попита Марешки и продължи: Това ли е лицето, борец с корупцията в България?

Що се отнася до неговата прогноза за предстоящите евроизбори, Марешки обясни, че освен трите системни партии - ГЕРБ, БСП и ДПС, свой представител в Европейския парламент ще има коалицията "Воля" и българските родолюбци.

Кой друг ще прескочи бариерата - провалените патриоти или разпиляните десни, риторично попита лидерът на "Воля" и допълни: Очаквам след тези избори да има размествания в политическия пъзел.