Учителката-агресор напуска сама, директорката на "Брезичка" е уволнена

Част от родителите се обявиха в подкрепа на педагозите и уволнения директор Събка Недева,

Родители в Бургас са се озлобили след скандалното видео, показващо как възпитателки блъскат и обиждат деца в детска градина "Брезичка". Учителката Милена Иванова, която е с 6-годишен стаж зад гърба си, се появи на запис от скрита на камера, на който се вижда как малтретира деца.
След случилото се тя подаде своята молба за напускане. Междувременно Община Бургас взе решение да уволни директорката на детската градина Събка Недева.

"С огорчение приех решението да бъда отстранена. Ще изляза с достойнство и ще се пенсионирам от понеделник. Не смятам, че аз съм проблемът, моята работа се вижда, тя е пред вас. Всички казват, че съм облагородила комплекс "Славейков", сподели Недева пред Bulgaria ON AIR. 

Тя бе категорична, че не е подаван никакъв сигнал за насилие и ежедневно е обхождала всички групи. Не е чувала никакви крясъци, стана ясно още от думите ѝ.

Някои от родителите подчертаха, че са потресени от случилото се в детската градина. Една от майките призна, че не е искала записът да изтича в интернет.

"Докато се съберем да обсъдим какво да правим клипът излезе в интернет. Не смятам, че трябваше да се случи по този грозен начин", каза тя.

Един от присъстващите мъже сподели, че следи от насилие по неговата дъщеря категорично не е имало, но тя му е споделяла, че е скубана, удряна и обиждана. Той обаче не е могъл да повярва на твърденията ѝ.

"Тук сме не за да търсм възмездие, а за да покажем на хората какво се случва с тази група и тези госпожи. Искаме да оставим държавните органи да си свършат работата", коментира той.

Част от родителите се обявиха в подкрепа на педагозите и уволнения директор Събка Недева, които по думите им се грижат с голяма любов за децата в градината. Други обаче обявиха, че половината деца плачат сутрин, когато ги оставят в градината.

"В понеделник ще стане ясно кой ще поеме директорския пост в детската градина", съобщи зам.-кметът по образованието в Бургас Йорданка Ананиева.

Тя подчерта заслугите на Събка Недева, но също така настоя, че Община Бургас е с нулев толеранс към насилието.

"Не бива да си затваряме очите когато има проблем, а проблем в тази група е имало и това е неоспорим факт. Г-жа Недева носи отговорност за всичко, което се случва на територията на тази детска градина", коментира Ананиева.