Третата в листата на БСП се явила на кастинг за политици в "Шоуто на Слави" (видео)

Екипът на шоуто хвана в крачка кандидатката за евродепутатка, която не знае имената на финансовите министри на България и Великобритания

Цветелина Пенкова

Цветелина Пенкова

Цветелина Пенкова, която беше избрана на трето място в евролистата на БСП, е започнала политическите си опити в "Шоуто на Слави". Преди да отиде на "Позитано"20, за да се състезава за евродепутат, миналата година тя си е опитала късмета в кастинга за политици на Слави Трифонов „Има такъв народ“. Видеоклип от участието й през февруари 2018 г. беше публикуван на страницата на шоумена във Фейсбук преди два дни, когато Пенкова дори не си е мечтала, че ще стане трета в евролистата на БСП след тайното прегласуване.

Пред екипа на Трифонов тя разказва, че е магистър по Финансова икономика в „Оксфорд“ и живее в Лондон, както и за работата си като инвестиционен банкер в британската „Роял банк ъф Скотланд“. Тя обаче не знае имената на финансовите министри на България и Великобритания по това време и признава, че това е проблем: „Трябваше да знам отговора на този въпрос, ще си взема забележка“. Посочва още, че най-голямото предизвикателство за нея, ако един ден се включи активно в политиката, ще е преодоляването на разделенията в българското общество. Цветелина Пенкова е зам.-председател на клуб „Милениум“, който бе сформиран през март 2016 г. в двореца „Врана“. Организацията определя себе си като „мисловен кръг“ на млади българи, родени след 01.01.1981 г., учили или все още учещи в чужбина и приема девиза „Да бъдем патриоти без граници“.

Вижте участието на Цветелина Пенкова тук