Тръмп: Русия трябва да се върне в състава на Г-8

„Няма да говоря за известно време за лъжливия руски лов на вещици“, заяви президентът.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че няма да говори за известно време за т.нар. „Руско разследване“, защото ще трябва да се фокусира върху търговските преговори на ежегодната среща на високо равнище на „Г-7“, която се провежда в Канада, предава Washington Post.

Тръмп заяви на профила си в социалната мрежа „Туитър“, че се отправя към Квебек. Очаква се там неговите партньори да оспорят неговите търговски политики, предвиждащи въвеждането на мита върху металите.

Той обясни, че преговорите „ще се въртят най-вече около продължаващата дълго нечестна търговия, практикувана срещу САЩ“. След това той ще се отправи към Сингапур, за да проведе среща на високо равнище с лидера на Северна Корея Ким Чен-ун.
„Няма да говоря за известно време за лъжливия руски лов на вещици“, заяви президентът. 

Тръмп заяви, че Русия трябва да се върне в състава на Г-8, съобщава „Блумбърг”. По думите му, форматът трябва да бъде възстановен, т.е. да стане „Голяма осмица”. Тръмп е отбелязал още, че Русия трябва да присъства и на тази среща. Преди дни германският канцлер Ангела Меркел заяви от своя страна, че Русия не може да се върне в Г-8 заради Крим.