Започна срещата Путин-Тръмп

 Световните агенции публикува снимка на президентите на САЩ и Русия.. Срещата между двамата започна преди минути в Хелзинки.

В кратките си встъпителни думи, Путин заяви, че е дошло времето да се поговори подробно за двустранните отношения между страните и международните проблеми.

Доналд Тръмп изрази увереност, че САЩ и Русия имат шанс да изградят добри отношения помежду си, от което е заинтересован целия свят и заяви, че има намерение да обсъди с руския държавен глава въпроси около ядрените потенциали на Москва и Вашингтон.

Кортежът на американския президент пристигна първи в императорския дворец в Хелзинки. Руската делегация, водена от  Путин, пристигна в двореца след минути. В нея е руският външен министър Сергей Лавров. 

Няколкостотин жители на Хелзинки и активисти, събрали се на булевард Еспланада в центъра на финландската столица очакваха пристигането на кортежите на двамата президенти.
В момента достъпът до площада е затворен от полицията. Хората стоят край полицейските заграждения и много от тях държат знамена и транспаранти с лозунги и конкретно големи платна с „Make human rights great again” и „Make America trade again”.