Скандал: The Killers ядосаха феновете си като поканиха руски барабанист на сцената в Грузия

Радио Тбилиси се закани, че ще извади песните на "The Killers" от ефира в знак на протест

снимка: Фейсбук страницата на бандата

снимка: Фейсбук страницата на бандата

Американска група "The Killers" се извиниха, че изведоха руски фен на сцената по време на шоу в Грузия. Този ход, предизвика бум сред публиката и предизвика национално възмущение, съобщава „The Telegraph“.

Случката се разигра по време на концерт на алтърнатив-рок групата в черноморския курортен град Батуми във вторник вечерта. Те призоваха член на публиката да се присъедини към тях на сцената като гост барабанист.

Докато разглеждал тълпата, търсейки гост барабанист, Брандън Флауърс, фронтменът на групата, посочил млад мъж с гигантски плакат, който чете: „Ако съдбата е мила, ще бъда ваш барабанист.“

Флауърс пита  мъжът дали е местен, а той отговаря че е от Русия. Фронтменът попита тълпата: „Ние не знаем какво е отношението на вашата държава към Русия, но този човек е руснак. Какво мислите за това? Аз нямам проблем с този факт. ”

В този момент публиката започва да освирква. Няколко грузински медии съобщиха за хора, напуснали концерта, в знак на възмущение. А видео, записано от фен от задната част на арената, показва, че публиката освирква и показва нецензурни знаци за продължителен период.

Инцидентът е показателен за нарастващото неодобрение на Грузия към Русия, което е силно изострено заради войната в Украйна и пристигането на руски емигранти, избягали от родината си.

Днес The Killers се извиниха за конфузната ситуация: „Добри хора на Грузия, нямахме намерение да обиждаме никого!“, написа групата във Facebook, добавяйки, че имат дългогодишна традиция да канят членове на публиката на сцената да свирят на барабани.

Но постъпката на номинираната за Грами група предизвика ярост в цялата страна. Радио Тбилиси се закани, че ще извади песните на The Killers ’ от ефира в знак на протест.

Въпреки широкото обществено презрение към Москва, настоящото правителство на Грузия отказа да наложи санкции на Русия заради войната в Украйна.

Грузия е домакин на десетки хиляди руснаци, избягали от мобилизация след началото на инвазията. Същевременно много грузинци остават подозрителни към руснаците, оприличавайки ги на троянски кон, пратен от Москва в страната им, още повече, че Русия е окупирала около 20 на сто от територията на Грузия от края на войната през 2008 година.

Превод: Faktor.bg