Тервел Пулев записа 18-та победа на професионалния ринг

Дотук той има само една загуба - през 2022 срещу многократния световен шампион Сергей Ковальов

Тервел Пулев записа победа №18 на професионалния ринг. Българският боксьор се наложи със съдийско решение над американеца Дионардо Майнър в Коста Меса, Калифорния.

Мачът продължи 6 рунда, в които Тервел не допусна съмнение в превъзходството си. Той прати съперника си на пода в третата част, а в останалите също доминираше категорично. Майнър опита да компенсира своето техническо и тактическо изоставане с провокации и нечисти прийоми на ринга, но това не сработи по никакъв начин. 34-годишният представител на домакините остава със 7 успеха в кариерата си, а загубите му са вече 4.

От своя страна Тервел продължава да трупа актив след единственото си поражение дотук - през пролетта на 2022 г. в Лос Анджелис срещу многократния световен шампион Сергей Ковальов от Русия.

По-младият от братята Пулеви се справи с четвърти американски противник. В предишния си мач отново в Коста Меса той счупи ребро, но въпреки това нокаутира Джоел Шойгрийн.

Кубрат и Тервел бяха привикани да дадат допинг проби непосредствено преди мачовете си. Това предизвика сериозно напрежение в българския лагер, информира bTV.

Комисията не се съгласи за отложи тестването за след края на двубоите. А организаторите бяха категорични, че ако българите не се явят пред допинг ченгетата, двамата изобщо няма да се качат на ринга.

В крайна сметка Кубрат и Тервел се съгласиха да изпълнят разпореждането.