Свински шишчета в марината

Време на приготвяне: 20 мин. (плюс 3 часа за мариноване)

Продукти:

За маринатата:

1/4 ч.ч. зехтин
1/4 ч.ч. соев сос
1 и 1/2 ч.л. пресен лимонов сок
1 и 1/2 с. л. винен оцет
2 и 1/2 с.л. сос Уорчестър
1 с.л. мед
2 ч.л. дижонска горчица
1 с.л. стрит чесън
1 ч.л. прясно смлян черен пипер
1 кг свинско контрафиле
няколко чушки, пресни гъби, лук за шишчетата

Приготвяне:

Нарежете месото на кубчета като за шиш. В купа комбинирайте съставките за маринатата и сложете нарязаното месо. Оваляйте го добре. Покрийте купата с фолио и оставете месото в хладилник за 3-6 часа, за да се маринова. Ако ползвате дървени шишчета, преди да наредите върху тях месото и зеленчуците трябва да ги намокрите с вода, за да не се запалят във фурната или на скарата. Наредете месото и нарязаните зеленчуци и опечете шишчетата.